fredag 3 april 2015

Happy friday

Idag är det happy friday!
I Malta firas det med en stor parad i vissa städer. Innan paraden for jag  med Matilda, Anina och Sandra till Rabat. Det är en stad som vi fått höra att man borde besöka för att få se hur det ser ut där riktiga malteser bor, inte bara turister och studerande från andra länder. Men när vi kom dit var det massor med turister där. Så en riktigt maltesisk stad har int vi fått se nå ännu. Men det var riktigt fint där! Vi var ut och äta på en restaurang, eller jag åt int nå men de andra. Från restaurangen hade man utsikt över en stor del av Malta. Sätter upp bilder från det imorgon!
Sen for vi iväg till Mosta för att se på paraden.  Det var otroligt mäktigt!  Jag är väldigt imponerad!  De hade så fina statyer, kläder, vapen, smycken och skor!
Paraden tog över två timmar!  De gick i ett långt led genom staden!
Efter paraden for vi in och se i kyrkan varifrån  paraden hade börjat. Den var riktigt stor och mäktig! Känns lite dumt att det var första gången jag var in i en kyrka här på Malta! För i Malta är de väldigt religiösa och dom har kyrkor typ överallt.  Det finns 365 kyrkor i hela Malta, en för var dag i ett helt år! Och Malta är ett litet land så då kan ni ju tänka er hur ofta man ser en kyrka här!

Riktigt intressant att se hur de firar påsk här i Malta!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar